Safran og gurkemeie – du kan få mer vitalitet og bedre hud!

safran-i-vann-2

Safran i varmt vann

Safran er kjent for å være verdens dyreste krydder. Gurkemeie blir i flere sammenhenger kalt for den billige safranen.

Jeg spurte Dr. Sachin M. Sarpotdar om fordelene og forskjellen mellom safran og gurkemeie.

 

Safran:

Øker Ojas. Kort fortalt er Ojas vitalitet og styrke. Den vestlige verden har ingen konsept eller forhold til Ojas. I Ayurveda sier en at sykdom kan komme når Ojas er lav/svak.

Safran øker også dathuet Shukura Dhatu. Dette er en «Ayurvedisk terminologi», som betyr å øke intelligens, mental kapasitet, sexlyst, og forbedre «kjølesystemet»; det vil si evnen til å roe seg ned.

Med andre ord:

Vi kan alle få mer vitalitet, intelligens, mental kapasitet og styrke med å bruke safran!

 

Hvis du vil ha /ha mer av disse kvalitetene gjør du følgende:

 

Varm melk (helmelk). Ta et strå safran i. La trekke. Drikk.

 

Gurkemeie gurkemeie-black-bly

Gurkemeie har mange helsefordeler, og skal på ingen måte undervurderes (som Black Boy gjør, se bildet).

Noen fordeler med Gurkemeie:

Veldig bra for halsinfeksjoner.

Å drikke gurkemeie i melk er veldig bra for huden. Ikke nok med det: Varm melk med gurkemeie på huden er kjempesunt. Ta det på eksempelvis eksem eller irriterte områder.

Gurkemeie er også kjent for å være betennelsesdempende.

Du lager gurkemeiemelk på samme måte som safranmelk. Var opp helmelk, tilsett en t-skje gurkemeie.

Gi dette til deg selv, barna dine, naboen din eller andre du ser har problemer med huden. Vi bor i Norge, og mange av oss har problemer med huden gjennom vinteren. Og det smaker faktisk veldig godt! Hvis du har moderate problemer med huden, kan det holde med en kopp i uken.

melk-m-gurkemeie

Varm melk med gurkemeie

2 replies
    • Bodil Mauritzen
      Bodil Mauritzen says:

      Hei Ingunn,
      Jeg ville prøvd med rismelk eller mandelmelk, se hva du liker best. Jeg mener rismelk er oftere anbefalt som erstatning av kumelk, men tør ikke være helt sikker. Effekten får du jo fra krydderet, selv om du ikke får effekten av kumelk! Lykke til 🙂

      Svar

Trackbacks & Pingbacks

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*