Å ta en Truls Mørk

Iyengar yoga og konsentrert praksis av hva-som-helst er på mange måter det samme.

I går var jeg på konsert med cellist Truls Mørk, og det var bare fantastisk.

Det som fasinerer meg så dypt er at han uttrykker så vanvittig mange år med dedikert praksis. På alle plan.

Og vi får gleden av å høre – oppleve.

Jeg selv blir skikkelig inspirert, for som yogalæreren vår, Glenn Ceresoli, sier:

«Continious practice over an extended period of time».

Det er ihvertfall klinkende klart at Truls Mørk har gjort akkurat dette.

I yoga sutras sier Patanjali det samme:

Vers 1.20:

“Practice must be pursued with trust, confidence, vigour, keen memory and power of absorption to break this spiritual complacency”

Da er det for meg å praktisere yoga videre. Nå har jeg gjort yoga i 21,5 år, og jeg står opp i 5-6 tiden nesten hver dag, og går i gang. Praksisen varierer selvsagt med dagene, ukene, månedene, årene, men jeg har vært ganske stabil på rundt 3 timers praksis pr dag. Da er det fint at jeg står opp tidlig, slik at noe er gjort før familien står opp.

Hva gir det?

Prashant Iyengar og meg des 18

Har ingen aning. Men så lenge jeg praktiserer, så opplever og lærer jeg så mye på veien. Og jeg opplever mer og mer og mer. Jeg er sikker på at jeg aldri kommer til å slutte – jeg synes Prashant Iyengar sitt sitat er så fantastisk:

“Outside is just a world. Inside is a whole universe”.

Og BKS Iyengar sier i «The core of the yoga sutras»:

“The beauty of yoga is that it is meant for the evolution of the entire human race…. Yoga brings the instinctive weaknesses of a man or a woman, and offers ways to overcome intellectual, emotional and instinctive defects”.

Og for å si det slik; det er det jeg sysler med daglig. Jobber rundt mine instinktive svakheter, for å styrke dem. Dette gjør jeg gjennom yogaen. Det er kjempespennende, og går langt videre enn det å strekke ut beina, løfte brystet. Dette er også viktige deler av jobben, vel og merke.

Jeg er sikker på at enhver musiker gjør tilsvarende – finner sine svakheter, og jobber seg gjennom. Dette viste ihvertfall Truls Mørk til de grader i går.

Jeg vil altså gjøre som Truls Mørk – å gjøre så godt jeg kan, over lang langt tid. Verktøyet har jeg med Iyengar yoga. Så kommer jeg der jeg kommer.

BKS Iyengar og Yehudi Menuhin

…og BKS Iyengar ble verdenskjent først da han ble yogalærer til den verdenskjente fiolinisten Yehudi Menuhin. Iyengar yoga og musikk er nærmere enn en tror. Yehudi Menuhin gav BKS Iyengar en klokke, der det stod på baksiden: «To my best violin teacher».

Iyengar yoga er nær alt en gjør faktisk!

Velkommen på yoga hos oss!

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*