Vær fornuftig, men husk å ha det kjekt!

Flere av oss tenker på sunne folk som kjedelige. Spør man idrettsstjerner om hva de gjør, ser man fort at de ofrer utrolig mye for å holde formen. Et liv de færreste av oss kunne tenkt seg å leve.

Og hvorfor skulle vi nå det? Det er viktig å ha en oppfatning av at om man lever sunt, kan man fremdeles ha det kjekt. Hvis hovedvekten av dagene dine er regulære, med nok søvn, sunn mat, kjekke ting gjennom dagen, og du ellers er frisk, har du helt klart mulighet – og godt av – å gjøre noe som kanskje ikke er like sunt. For det er sunt å ta oss ut av vår vante form.

De fleste av oss kjenner til personer som ønsker å fremstå som sunne: De vil gjerne selge inn SIN livsstil til oss, og det appellerer bare ikke til oss. Fordi vi er forskjellige! Hadde den sunne personen forstått dette, vært litt mer taktisk, hadde den kunne solgt inn sunnhet på en mye bedre måte, og nådd ut mye lenger.italia_basseng_1

Vi må finne balansen. Så lenge vi har evnen til å selv vurdere om vi har overskudd til å gjøre «mindre uheldige ting», og er villige til å ta konsekvensen, så er det jo fritt frem. Konsekvensene blir da så små som de kan bli.

På samme måte som hvis du går i butikken og finner noe du vil ha, må du forvente å måtte betale for det. Hvis du går på fest hele natten, må du forvente at dagen etter kan bli tung og treg. Hvis du forventet at det skulle bli en effektiv dag, kan det fort bli en nedtur. Og, hvis du faktisk prøver iherdig å late som at du ikke har vært på fest, så kan konsekvensene bli enda større; kroppen kollapser, du blir syk, og er nede «for telling» i mye flere dager enn du egentlig hadde trengt.

Det er viktig å ta oss ut av de vante formene. Hvis du pleier å lage all mat selv, har du godt av å spise annen mat – selv om den ikke er «sunn nok» for deg. Holder du deg for mye til din egen strenge diett, kan du bli så sensitiv at du faktisk får dårligere helse. Andres mat vil ruste opp kroppen din.

Hvis du ikke liker å være i store folkemengder, kom deg ut blant folk en gang iblant. Hvis du blir sittende inne, vil du bli enda mer sensitiv for store folkemengder.

Liker du ikke å bevege deg på grunn av et vondt bein, kom deg ut og beveg deg! Kroppen kommer til å forfalle om den sitter inne. For sitter du inne, vil du ende opp med mye mer enn et vondt bein!

Slik kan vi fortsette i det uendelige.

Poenget er:

Er du en person med sterke vaner: Bryt dem av og til. Er du en person som har dårlig samvittighet fordi du gjør for mye «feil»: Fortsett med å gjøre «feil», med god samvittighet. Bare husk å kalkulere inn konsekvensene.

Dette er prinsipper du finner i Ayurveda.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*