Hva gir dere ungene deres?

Det er to fantastiske dokumentarer på nrk.no. Begge omhandler førsteklassingen. En om offentlig skole, og en om Steinerskolen:

Fra barn til borger

Barndom

Hvis du har barn, så vil jeg anbefale alle å se begge to. Jeg er sikker på at det er delte meninger om hva som er best for sine barn, og også meninger om at begge metoder kan fungere for sine barn. Uansett er begge dokumentarene av kun fine barn, synes jeg.

I dag var jeg på seminar i regi av Næringsforeningen i Stavanger, og der sa postdoktor ved BI, Ide Katrine Birkeland «det som det hele går ut på»: Hvordan en tilrettelegger for læring? Jeg tenker at det gjelder samme regler om en er voksen i en organisasjon, eller et barn som vil utforske og lære.

Dette kommer veldig bra frem i de to dokumentarene – mener jeg.

Vi er så heldige å ha barna våre i Steinerskolen i Stavanger. Vi gjorde aldri noen store bevisste valg, men som mange andre, endte litt tilfeldig opp der. Fordi vi hadde barna våre i det vi mener er verdens beste barnehage, i Villrosen, på Hinna. Og litt fordi jeg hadde veldig lyst til å gå på Steineskolen da jeg var ung. Det skal sies at jeg tror barna våre også hadde hatt det fint i offentlig skole.

Vil dere se mer av Steinerskolen, så er det julemarked denne helgen. En fantastisk opplevelse. Ei venninne av meg tok ungene med seg dit, og datteren sa ”det er jo som å komme til et slott”. Julemarkedet mener jeg er det beste inntrykket en kan få av skolen. Jeg var på julemarkedet første gang med små unger, og som ammende småbarnsmor kjøpte jeg antagelig alle kaketypene i delikatessen, og spiste dem opp samme dag. Det har blitt en tradisjon, og kan anbefales.

Steinerskolen i Stavanger sin hjemmeside

God helg!

(bilder lånt fra Steineskolen sin hjemmeside)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*