Yoga og After life sesong 2

Det er en genial yogascene i den nye sesongen av After life på Netflix, med Ricky Gervais. Episode 1.

Yogalæreren er selvsagt skamteit, overlegen og bedreviter. Med håpløs yoga. I tillegg til at han har alle irriterende lyder som slurping og drar snåtten.

Han spør overlegent Ricky «where is your mind». Ricky svarer “Don’t know”. “In my brain?” “In my gut”? Og yogalæreren svarer “No, in every cell of your body”.

Det tar selvsagt kun kort tid før Ricky stikker, for yogaen og læreren er dritteit. Og da sier han

«I am going get be pissed in every cell of my body”.

Steinløye synes jeg; og det har jo et poeng jeg prøver å få frem hele tiden:

Når en gjør Iyengar yoga øker sirkulasjonen. Sensitiviteten øker, som følge av økt sirkulasjon. Fordi vi sier at vi skal ha oppmerksomhet i hele kroppen, helt ned på celle-nivå.

fra Pune – langs en gate.

Dette får en mye igjen for i form av at yogaen virker dypere, den går inn i deler av kroppen som har stagnert/ikke virker/ og vi finner ut selv hvordan vi må jobbe for å komme videre; siden vi er så detaljerte i hvordan vi tilnærmer oss. Med verbale instruksjoner, med utstyr som gjør at vi kan gjøre stillingene vi ellers ikke kan gjøre/gjøre stillingene lenger/med høyere kvalitet over tid. Og med våre justeringer (ikke særlig aktuelt i disse korona-tider).

Det gjør også at effekten blir bedre på alle andre felt:

Sansene dine øker. Du vil høre mer hva andre sier, du vil føle berøring bedre, du vil se at maten smaker mer og bedre, du vil også kjenne at vinen virker i – hver celle i kroppen – som Ricky sier. Det er opp til deg hva du bruker yogaen til.

Men det er fint om du også bruker overskuddet til å hjelpe andre som kan trenge hjelp. For det er jo det det opprinnelig var ment for!

Det samme står i Yoga Sutras; at overskuddet skal ikke brukes på kvinner og makt.

Velkommen til yoga hos oss-  forhåpentligvis med gode intensjoner, men også med ønske om å få det bedre.

(bilde lånt fra After life sesong 2)

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*