Hva lever yogalærere av?

Iyengar yoga skolen i New York er verdenskjent (innenfor våre kretser). Der er det en kjent sak at de ikke kan leve av elevenes bidrag alene.

De får store bidrag fra elever, i tillegg har de hvert år noe de kaller «Yogathon». På «Yogathon» har de timer og demonstrasjoner, som «fund-raising». Se på deres hjemmeside, der er det en film fra 2016 som summerer det hele fint.

“We want to express pur gratitude to all that have donated to support our Yogathon.
Since 1987, IYAGNY has grown to support more than 160 Certified Iyengar Yoga Teachers, 1,400 Members, and over 6,000 students. All of what we’ve accomplished has been made possible by our collective belief in the IYAGNY mission to:
Inspire and enable progressive lifelong learning and practice in the art, science, and philosophy of Iyengar Yoga.
Develop, nurture, and offer teaching of the highest standards.
Build and support a community of practitioners within New York, New Jersey, and Pennsylvania.
If you haven’t donated yet, we hope you will join us today by donating to the Yogathon campaign and help us reach our goal of $110,000.

Namaste”

Iyengarnyc på Instagram 17/5/19

James Murphy er «director». Han hadde workshop hos oss for noen år siden, se her. Han er tidligere danser, og på Yogathons har han blant annet blitt omdannet/sminket til Krishna – en annen gang som Ganesh. Slik er det i New York – de har flere kjente make-up artister som elever. Jeg fikk se filmene; det så helt fantastisk ut!

Bildene er fra tidligere «Yogathons» i New York, blant annet  James  som  Ganesh.

Det som er flott med skolen i New York, og «Yogathon» vil jeg tro; at lærere er virkelig dedikerte. De er avhengig av usikre donasjoner; og det er mange gavmilde elever der ute. De har virkelig klart å bygge opp et stort Iyengar yoga miljø; og det tar tiår å bygge opp. Med den lange utdannelsen, så tar det tid. Jeg er ihvertfall veldig imponert!

Og donasjon årlig på 110.000 USD er imponerende.

…og hvis det er noen som tror det er enkelt å leve av å være Iyengar yoga lærer – så tror dere feil. Vi gjør så godt vi kan, og kjekt er det! Og vi håper det varer.

Velkommen til oss!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*