Jordskokkpannekaker og løkpai
Dette er en rett som smaker litt annerledes, og er perfekt høstmat. Du kan også kun lage pannekakene eller løkpaien, med ønsket tilbehør.
Løkpai:
175 g fint speltmel
Litt salt
100 g smør
Fyll:
750 g blandet løktyper
2 fedd hvitløk
Ghee til steking (eller annen olje)
Salt og pepper
2 ss hvit balsamico
4 egg
2 dl fløte
Fremgangsmåte:
Bland ingredienser til bunnen, spre ut over en paiform.
Stek løk, hvitløk og ghee i ca 5-7 min, tilsett balsamico, og la koke inn.
Bland egg og fløte, salt og pepper.
Legg løk i paibunnen
Tilsett egg-fløte blanding, og stek på ca 200 grader i ca 20-30 min. Jo større og flatere paien er, jo kortere er steketiden.
Pannekaker:
2 dl h-melk
2 egg
75 g hvetemel
1 bunt persille
200 g jordskokker
1 sjalottløk, finhakket
Salt og pepper.
Ghee eller annen olje til steking (ghee gjør stekingen kjempeenkel, og gir gylden farge på pannekakene)
Fremgangsmåte:
Blend h-melk, egg, mel, persille, salt og pepper. Rør inn raspet jordskokk og hakket sjalottløk. Stek som to store tykke pannekaker, jeg brukte to stekepanner på en gang. Røren er litt klumpete, så du må fordele oppraspet jordskokk litt utover pannen. Stek ca 4-5 min på hver side på svak varme.
Løkkompott:
4 opphakkede sjalottløk
½ dl olivenolje
4 ss balsamico
Salt
Pepper
1 ss honning
2 ts dijon sennep
1 fedd hvitløk
Fremgangsmåte:
Bland sammen dressingen. Del den i to, og bruk halvparten på løkkompotten, og halvparten på salaten.
Salat:
Salat etter ønske. Jeg brukte blanding av spinat og crispi salat.
Server stykker av pannekake og pai sammen med rømme, løkkompott og salat.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!