Jordskokkpannekaker og løkpai

Dette er en rett som smaker litt annerledes, og er perfekt høstmat. Du kan også kun lage pannekakene eller løkpaien, med ønsket tilbehør.

 

Løkpai:

Bunn:løkpai-og-jordskokkp

175 g fint speltmel

Litt salt

100 g smør

 

Fyll:

750 g blandet løktyper

2 fedd hvitløk

Ghee til steking (eller annen olje)

Salt og pepper

2 ss hvit balsamico

4 egg

2 dl fløte

 

Fremgangsmåte:

Bland ingredienser til bunnen, spre ut over en paiform.

Stek løk, hvitløk og ghee i ca 5-7 min, tilsett balsamico, og la koke inn.

Bland egg og fløte, salt og pepper.

Legg løk i paibunnen

Tilsett egg-fløte blanding, og stek på ca 200 grader i ca 20-30 min. Jo større og flatere paien er, jo kortere er steketiden.

 

Pannekaker:

2 dl h-melk

2 egg

75 g hvetemel

1 bunt persille

200 g jordskokker

1 sjalottløk, finhakket

Salt og pepper.

Ghee eller annen olje til steking (ghee gjør stekingen kjempeenkel, og gir gylden farge på pannekakene)

 

Fremgangsmåte:

Blend h-melk, egg, mel, persille, salt og pepper. Rør inn raspet jordskokk og hakket sjalottløk. Stek som to store tykke pannekaker, jeg brukte to stekepanner på en gang. Røren er litt klumpete, så du må fordele oppraspet jordskokk litt utover pannen. Stek ca 4-5 min på hver side på svak varme.

 

 

Løkkompott:

4 opphakkede sjalottløk

½ dl olivenolje

4 ss balsamico

Salt

Pepper

1 ss honning

2 ts dijon sennep

1 fedd hvitløk

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen dressingen. Del den i to, og bruk halvparten på løkkompotten, og halvparten på salaten.

 

Salat:

Salat etter ønske. Jeg brukte blanding av spinat og crispi salat.

 

Server stykker av pannekake og pai sammen med rømme, løkkompott og salat.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*