Quinoa pannekaker med avokadokrem

Denne retten er fra boken til Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand, ”Verdens beste familiekokebok. Sunt, kjapt og godt”.

Jeg jobbet med Kjartan for mange år siden, da vi solgte øl sammen. Kjartan er superflink også som kokk, hehe. Jeg tror dette er min favoritt fra denne boken; quinoa-pannekakene smaker helt fantastisk. Og når en blender avokadoen i blenderen, kan en se på konsistensen hvor utrolig godt det blir.

I boken deres er dette laget sammen med torsk ceviche. Oppskriften heter ”Råmarienert torsk med quinoa-pannekaker”. Denne kan også serveres vegetar, da quinoa og avokado gjør dette til et fullstendig måltid. Med litt mer grønnsaker på topp. Slik jeg har gjort her.

 

Ingredienser:

 

Quinoa pannekaker:

150 g quinoa

60 g fint speltmel

2 eggeplommer

50 g rømme

2 ss olivenolje

salt og pepper

 

quinoapannekake-avokadokrem

Avokadokrem:

3 avokadoer

½ dl vann

1 dl olivenolje

saft a v 1 lime

salt og kajennepepper

 

Grønnsaker:

Hjertesalat

Agurk

Paprika

Små tomater

Vårløk

 

…i ønskede mengder

 

Fremgangsmåte:

Pannekaker:

Kok quinoa møre i dobbel mengde vann, ca 20 min. Blend med olje, eggeplomme, salt og rømme. Spe med mel. Salt og pepper. Vend inn piskede eggehviter. Det står i oppskriften i boken at det skal stekes på tørr panne. Det fungerte ikke for meg, men kanskje for deg. Jeg brukte smør/ghee/olje til steking.

 

Avokadokrem:

Lime, avokado og vann i blender, til jevn masse. Spe med olje, smak til med salt og kajennepepper.

 

Kutt opp grønnskaker, legg i skåler.

Lag wraps av dette. Eller som en pizza. Kjempegodt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*