Quinoa pannekaker med avokadokrem
Denne retten er fra boken til Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand, ”Verdens beste familiekokebok. Sunt, kjapt og godt”.
Jeg jobbet med Kjartan for mange år siden, da vi solgte øl sammen. Kjartan er superflink også som kokk, hehe. Jeg tror dette er min favoritt fra denne boken; quinoa-pannekakene smaker helt fantastisk. Og når en blender avokadoen i blenderen, kan en se på konsistensen hvor utrolig godt det blir.
I boken deres er dette laget sammen med torsk ceviche. Oppskriften heter ”Råmarienert torsk med quinoa-pannekaker”. Denne kan også serveres vegetar, da quinoa og avokado gjør dette til et fullstendig måltid. Med litt mer grønnsaker på topp. Slik jeg har gjort her.
Ingredienser:
Quinoa pannekaker:
150 g quinoa
60 g fint speltmel
2 eggeplommer
50 g rømme
2 ss olivenolje
salt og pepper
Avokadokrem:
3 avokadoer
½ dl vann
1 dl olivenolje
saft a v 1 lime
salt og kajennepepper
Grønnsaker:
Hjertesalat
Agurk
Paprika
Små tomater
Vårløk
…i ønskede mengder
Fremgangsmåte:
Pannekaker:
Kok quinoa møre i dobbel mengde vann, ca 20 min. Blend med olje, eggeplomme, salt og rømme. Spe med mel. Salt og pepper. Vend inn piskede eggehviter. Det står i oppskriften i boken at det skal stekes på tørr panne. Det fungerte ikke for meg, men kanskje for deg. Jeg brukte smør/ghee/olje til steking.
Avokadokrem:
Lime, avokado og vann i blender, til jevn masse. Spe med olje, smak til med salt og kajennepepper.
Kutt opp grønnskaker, legg i skåler.
Lag wraps av dette. Eller som en pizza. Kjempegodt.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!