Hylleblomstsaft

Før trodde jeg at Hylleblomst var noe som bare fantes i Danmark, for det var der jeg så Hylleblomstsaft overalt. Har senere funnet ut at det er utrolig mye Hylleblomst rundt der vi bor, og denne oppskriften har jeg fått av naboen.

Vi laget Hylleblomstsaft for første gang i år, og den var kjempegod.

Normalt skal det visst være Hylleblomst-tid i juli. Vi laget saften rundt 20. juni, for i år har alt vært veldig tidlig. Da tok vi blomstene langt nede på buskene, så nå er de fine de blomstene som er lenger oppe på buskene.

 

Ingredienser:

40-60 blomsterkvaster av svarthyll

3 økologiske sitroner i skiver

2 l vann

2 kg sukker

20-25 g sitronsyre (en pakke)

hyllebaer1

Fremgangsmåte:

Ha hylleblomsten, og evt sitronen i en stor krukke/gryte/bolle.

Kok opp vannet med sukker. Du kan velge om du vil ha sitronskivene i vannet når det koker opp, eller ha de sammen med Hylleblomsten. Jeg tenker at smaken muligens blir litt mer bitter om sitronen er i vannet når det koker opp. Når vannet har kokt opp, la sitronsyren løses opp i vannet.

Hell vannet over blomstene (og evt sitronen).

La stå kjølig i minst tre døgn med lokk el. l., og rør om en gang til dagen. Jeg har også satt det i kjøleskap, og latt det stå over en uke (for jeg glemte den ut). Det ble veldig godt det og. Kanskje enda bedre.

Siles.

Holder en stund i kjøleskap, men bør fryses ned. Da blir det som en sirup, så du slipper å fryse i porsjoner, for du kan ta ut ønsket mengde med en skje el l.

Fantastisk godt!

Vi liker også å spise sitronene etterpå.

Som variasjon, kan du blande hylleblomstsaft med detox-te, det smaker kjempegodt!

Og så er det veldig godt sammen med gin, eller bobler.

Lykke til!

hyllebaer2

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*