Fantastisk drikk for tett bryst – hurra!

Her er en fantastisk drikk for de som er tette i brystet, blandingen er anbefalt av Ayurvedalegen Dr Sachin Sarpotdar.

Denne er også perfekt også i influensatider – som vi er i og kommer til å være i – en god stund fremover.

Da er det greit å ikke bli en del den av gjengen.lakrispulver

 

Kok opp:

½ ts kardemomme

½ ts kanel

½ ts lakrispulver (kan kjøpes blant annet på Meny, se bilde)

1-2 cm ingefærrot

svart pepper

i 2-3 dl vann.

La det koke en liten stund. Om du virkelig vil ha en sterk drikk for å få bort influensa, eller gruff, tilsetter du et fedd hakket hvitløk. Om du ønsker enda mer hjelp for astmapust – eller lignende – kan du også ta oppi litt basilikum.

 

Merk: Jeg er ikke lege, og det er ikke et norsk legeråd. Det er et råd fra Ayurvedalegen.

Merk 2: I ayurveda er det ikke ”one size fits all” – så det kan være at en annen kombinasjon vil passe enda bedre for deg. Jeg anbefaler denne basert på mine erfaringer.

 

For de ekstra interesserte; dette skrev Ayurvedalege Sachin Sarpodar til meg om teorien bak:influensadrikk-1

 

”Asthma in Ayurvedic perspective has originated due to vitiation if Kapha and Vata and has its association with Gastrointestinal tract. So dietary indulgence or low digestive fire and Ama trigger the pathology. Hence the role of Bitter, Astringent and spices play a vital role for Kapha pacification. Ginger is the herb which controls Vata and Kapha due to its unique properties. Cardamom, Cinnamon and Licorice along with Black pepper act as Rasayan drugs and vitalize the respiratory organs.”

 

Denne drikken funker som ei kule på meg, og den løser virkelig opp et tett bryst. Jeg har anstrengelsesastma fra gamle dager, og vet hvor kjipt det er å være tett. Jeg har ikke tatt medisiner for astma på 25 år (men jogger heller ikke).

 

Og som ett av mine barn sa ”så lenge jeg slipper å drikke den timianteen, så er jeg fornøyd”. Jeg har ikke fått alle til å like den like godt som meg.

influensadrikk-2

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*