Yogakurs i Spania- to fantastiske uker – også i år


Det er lett å glede seg til første turen, i slutten av mai, når vi sitter inne i snøstorm.

Halvparten av plassene er allerede booket, og jeg gleder meg.

Disse ukene synes jeg er veldig kjekk å ha. Undervisningsmessig så er det spennende å følge en fast gruppe i en hel uke. Det er utrolig hvor mye som kan skje i løpet av en uke! Jeg

blir like imponert av innsatsen hvert år.

Sosialt så er det kjekt å bli bedre kjent med folk – også utenfor yogatimene.

På disse turene forventer jeg at deltakerne har noe erfaring med Iyengar yoga. Om de ikke har Iyengar yoga lærer der de bor, så kan de bruke cd-ene mine. Jeg pleier å si at om en har gjort cd-ene 10-15 ganger, så er en godt forberedt. Disse ”inngangskriteriene” har gruppen stor glede av. På den måten kan vi jobbe dypere på hver enkelt sine nivå. For å gjøre det, er en avhengig av at alle deltakerne har minimum av forståelse av Iyengar yoga metode. Som vi vet, så er den metoden ganske annerledes enn andre yogaformer.

På dette hotellet er det egen Ayurvedaklinikk, med leger fra Pune, India. Det er en av grunnene til at jeg fortsetter å reise akkurat her.

Som ayurvedastudent så er legene flinke til å følge meg opp med alle mulige spørsmål – som jeg alltid har. Det varmer også hjertet mitt hver gang noen ønsker konsultasjon og/eller behandling i Ayurvedaklinikken. Jeg synes også at det er spennende å av og til få lov til å følge noen av deltakerne til legen, for så å være tilgjengelig til å forklare bedre hva han egentlig sa. Det er selvsagt helt frivillig, hehe.
Ayurveda er ”læren om å holde seg frisk”, så rådene fra legen er i stor grad basert på endringer i dag, uke og sesong-rytme. Om det er aktivitet, mat, jobb etc. Flere har hatt glede av disse konsultasjonene, og for meg er det veldig lærerikt. Ingen fag er komplette med teori, og det gjelder ihvertfall Iyengar yoga og Ayurveda.

I løpet av alle disse årene vi har vært i Spania, så har anlegget blitt oppgradert. Sist gang vi var der, i september 2017, hadde det kommet to nyheter: Tyrkisk bad og et dekk på sandstranden – perfekt til å gjøre yoga på.

Ett tips som følge av oppgraderingen:

Om en tar Ayurvedamassasje, og tar 15 min i det tyrkiske badet etterpå, så vil effekten av massasjen bli enda større. Kan anbefales!

I fjor vår hadde vi ganske dårlig vær, sammenlignet med normalen, og vi hadde ikke en eneste time ute. I år, i mai, så er yogauken 3-4 uker senere enn hva som har vært de siste årene, og det kan godt være at vi har noen av øktene ute. Kriteriene for å være ute, er at været må være passende, og at myggen holder seg borte.

Turene for 2018 er:

24.-31. mai

6.-13. September

Jeg håper å se både nye og gjengangere.

Nyt bildene fra sist tur.

 

Mer info om kursene finner du her

 

Og påmeldingen er i år på dette skjemaet

 

Velkommen!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*