Et perfekt eksempel på Pitta-type

D2-lasse-marhaugI D2 på fredag, magasinet til Dagens næringsliv var det en reportasje som er et godt eksempel på Pitta-type.

Artikkelen «Menn som elsker te» viser et bilde av Lasse Marhaug i en te-sermoni.

Dette er et godt eksempel på Pitta-type fordi:

Pitta-typer beskrives som «can be recognised with his beautiful bald head». Håravfall er vanlig på Pitta for de har mye ild i seg – selv om det ikke betyr at alle Pitta-menn er skallet.

I tillegg er smakene i kinesisk te bitter og astringent; smaker som roer Pitta.

I Ayurvedisk medisin er bitter- og astringent- smaker viktige. Se også på historien til kinesisk te; det brukes som medisin i Kina. Forskjellige teer til forskjellige formål. I Norge har vi muligens ikke anerkjent denne funksjonen av teen, men det er akseptert at kinesisk te inneholder mange anti-oksidanter.

En annen Pitta-karakteristikk til Lasse Marhaug, er at han har gått «all in» for å lære seg om te.

 

Er du en Pitta-type?

Vi skal bruke de seks smakene med bevissthet, helst med å få i oss de seks smakene hver dag. Hvis en er i ubalanse, kan en få i seg mer av de smakene som pasifiserer den doshaen en har for mye av.

For en Pitta: I tillegg til bitter og astringent, roes Pitta med søt smak. Hvis du kan kjenne deg igjen i Lasse Marhaug OG liker kaker, da er det stor sannsynlighet for at du har mye Pitta i deg.

 

Se mer om de seks smakene her.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*