Trend: Yoga er mer populært. Det sier VG.

Dette er helt supert!

 

I VG skriver de igjen at yoga er veldig populært. De har spurt helsestudioene. Se her

 

Flere spør meg om jeg synes det er greit at yoga er på helsestudio.

 

Ja, det mener jeg. Jo mer yoga jo bedre.

 

Uansett hvor det er. Jeg synes også det er supert at folk tar fatt og underviser de andre på sin arbeidsplass, eller til naboene eller vennegjengen. Selv om de ikke er yogalærere.

 

Yoga er i så veldig mange forskjellige former, men det som er felles, er at det er annerledes bevegelser sammenlignet med det vi kaller ”vanlig” trening.

 

Slik kan det gå:

 

Noen prøver yoga, og liker det.

Noen prøver yoga, og liker det ikke.

 

Noen prøver yoga, og liker det, blir mer interessert. Søker mer informasjon.

Noen prøver yoga, og liker det ikke, men ser at det kan være interessant i andre former. Søker mer informasjon.

 

Med en gang en søker mer informasjon, så er en i gang.

padangust-1-hemsedal-1

Det jeg synes er mest dumt, er hvis noen har prøvd en type yoga, ikke likt det, og ikke prøver en annen type yoga. Fordi det er så mange varianter. En yogatype kan ikke sammenlignes med en annen eller en tredje. Jeg håper at folk generelt prøver flere typer yoga, om det ikke er full klaff første gang.

 

Og som vi sier på YogaYoga; Vi håper nye elever ønsker å prøve flere ganger hos oss, for en gang kan umulig gi et fullstendig inntrykk. Fordi det er så stor bredde i Iyengar yoga, og effekten må kjennes i kroppen. Ingen time er like hos oss. Resultatene blir bedre og bedre jo mer Iyengaryoga en gjør.

 

Yoga er så utrolig mye forskjellig. En yogaform kan umulig passe til alle, det ville vært det samme som å si at alle som trener, vil like fotball. Eller at alle restauranter skulle vært Italienske restauranter.

 

Yoga er ingen beskyttet form, så enhver kan kalle seg for yogalærer.

 

Jeg er Iyengar yogalærer, som er en beskyttet tittel internasjonalt. Det tar minst 5 år inkludert en omfattende sertifisering før vi har lov å kalle oss Iyengaryoga-lærer. Det er ikke lov å bruke Iyengar som markedsføring om en ikke er sertifisert Iyengaryoga lærer. Uansett hvor mange kurs en har gått.

 

Jeg mener at folk kan ha glede av yoga, selv om yogalæreren ikke har vår lange utdannelse. Formen og resultatet blir forskjellig, akkurat som forskjellig type trening gir forskjellig opplevelse, og forskjellige resultater. Eller forskjellige typer restauranter; maten smaker forskjellig, og maten virker forskjellig i kroppen vår, avhengig av hva vi har spist.

 

En entusiast uten utdannelse kan være flink, men den kan ikke like mye som en med lang utdannelse. En som har 200 timers yogautdannelse vet antagelig mer enn en som ikke har noen utdannelse. En som har fem års utdannelse vet antageligvis mer enn en som har 200 timers utdannelse. En som videresertifiserer seg i årevis (Iyengar yoga har et langt sertifiseringssystem), vil antageligvis vite mer enn en som har færre sertifiseringer.

 

Det kan være at vennegjengen har kjempestor glede og nytte av vennen som dro i gang yoga. Selv uten utdannelse.

 

Jeg prøvde masse forskjellige yogaformer, søkte, kjøpte bøker, gikk på masse forskjellige kurs og workshops. Jeg fant ut at Iyengar yoga var den formen som hadde mest kunnskap. Men jeg hadde ikke annen tilgang på dette, enn bøker. Jeg slukte det som var, og ble mer interessert.

 

Da det kom et Iyengar –kurs i Oslo i 2004 ble jeg med. Og siden har jeg holdt på med det. I 2010 ble jeg sertifisert Iyengar-yoga lærer. Utrolig kjekt å være en del av dette systemet. Det er hundrevis av lærere i hele verden som er myyyye bedre enn meg, som jeg kan lære av. Jeg kommer aldri til å bli lei av å lære, tror jeg.

 

I dag er det Iyengar yogalærere mange plasser her i Norge. I de store byene; Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger (selvsagt) og Kristiansand, samt litt rundt forbi.

 

En oppdatert liste av Iyengar yogalærere finner du på den Svensk-Norske Iyengar yoga foreningen sin hjemmeside.(Yogalærere er oppdatert, men det er ikke de norske yogaskolene)

 

Velkommen på Iyengar yoga – eller lykke til med en annen yogaform!

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*