Fremme i India

Jeg er så utrolig heldig at jeg skal være med på en historisk begivenhet: india_mumb_1

Geeta Iyengar skal holde kurs for ca 1200 Iyengar yoga lærere og elever fra hele verden. Opprinnelig skulle det være et kurs i forbindelse med hennes 70-års dag, ment for sånne som meg; litt sånn unge (i denne sammenhengen, vel å merke J), slik at BKS Iyengar sin kunnskap skulle bli formidlet videre. Så døde BKS Iyengar, hennes far, i august, og det hele har eskalert siden det.

Nå kommer utrolig mange av de «største» lærerne innenfor verdens mest praktiserte yogaform, Iyengar Yoga. Jeg gleder meg!

Geeta er BKS Iyengars eldste datter, og er høyt respektert for hennes kunnskap. Slik jeg har forstått, er hun nestoren. I tillegg til å ha bli opplært av BKS Iyengar gjennom hele sitt liv, og vært hans høyre hånd, er hun også utdannet innen Ayurveda (som jeg også tar utdannelse i, men ikke helt på samme nivå :-))

Uansett; på mandag starter det. Det blir stort. Nå er jeg imidlertid mer opptatt av å komme på plass, og følge de materielle og funksjonelle kravene, for vi skal respektere Indisk skikk. Dette er ikke en retreat i Goa der vi henger rundt i bikini i en hengekøye.

  • Kvinner skal dekke skuldrene, så singleter kan vi glemme
  • Benene skal være synlige. Så vi kan også glemme tights som rekker under knærne. Dette ler jeg jo litt av, for det er hva jeg alltid bruker.
  • Resten av tiden: Klær skal dekke skuldre og under knær

Jeg har derfor funnet frem alle disse små shortsene som jeg har «utelatt» å bruke. Mange går med en bukse som på engelsk blir kalt for «rumpers», bleiebukserog i Sverige har de uttrykket «blöjbyxor». En kan jo tenke seg hvordan de ser ut, haha. Hvis du lurer, er det den oppe til høyre, fremdeles ubrukt.

Men når kurset kommer i gang, er jeg nok ikke lenger opptatt av noe så materielt som en yogabukse 🙂

Oppdatering kommer!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*