Rapport fra yogakurs i Pune, India

pune_1Nå er vi i India på kurs med Abi, barnebarnet til BKS Iyengar. Vi er omtrent 300 stk fra hele verden som er på et 8 dagers kurs.

Mei fra YogaYoga, Janna Brattli fra Oslo og jeg er de eneste representantene fra den norsk-svenske Iyengaryoga foreningen. Vi bor på hotell sammen, og har det helt topp.

Kurset er ment for dem med 3-10 års Iyengar yoga erfaring. Jeg ligger rett på grensen her i forhold til erfraring; men for meg er det veldig interessant.Kurset går ut på hva man skal undervise til elevene sine, og hva skal man fokusere på egenpraksis.

Det er fort gjort å gå i fellen å ville både praktisere og undervise mest mulig avansert eller mest mulig spektakulært. Men, som i alle andre yrker og fag, så er det ofte de som gjør det enkelt som gjør det best.

Det handler dette kurset om, synes jeg.

pune-3Jeg ser det med mine egne elever. De som bare GJØR, og ikke alltid vil ha noe annet, og noe mer, det er også de som kommer lengst.

Og da er det viktig at jeg gjør det jeg kan for å gjøre ting enkelt. Slik at mine elever kan få mest mulig igjen for den yogaen de gjør.

Derfor gleder jeg meg over dette kurset. Både yogaøktene, spørsmål-og-svar øktene, og fiolosofiøktene med Prashant, sønnen til BKS Iyengar, samt foredrag «talk» med Geeta, datteren til BKS Iyengar.pune-2

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*