Salat m festost og bakte grønnsaker
Nok til 4:
Denne salaten er kjempegod.
Når en tar osten på de bakte grønnsakene som er varme, og ser osten smelter oppå grønnsakene, blir det bra.
Ingredienser:
Salat:
1 liten pose babyspinat
1 crispi salat
1 søtpotet
3 rødbeter
litt timian, fersk eller tørket
1/3 pk alfalfaspirer
1/3 agurk
1-2 avokadoer
Gresskarfrø
Festost, 1 bøtte, stor eller liten, etter eget ønske. Dette er en kjempegod økologisk ost fra Haugland meieri.
Dressing:
4 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 fedd hvitløk
Salt
Pepper
1 Ts dijon sennep
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Skrell søtpotet og rødbeter, og del i kuber på 2*2 cm. Ta litt olje i en ildfast form, tilsett grønnsaker og litt timian, vend det i oljen, og bak grønnsakene i ca 20-30 min.
Imens vasker en babyspinat og salat, kutter grønnsaker og blander sammen dressing – som en deretter blander inn i salaten.
Legg salat på tallerken, agurk, spirer, avokado, bakte grønnsaker, ost, og gresskarfrø. Salt og pepper på toppen.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!