Chia-pudding med kokos og blåbær

chia-kokos-puddingDet har tatt flere år før jeg kjøpte meg chia-frø. Deretter lå de i skapet i et par år. Først i år, da psoriasis-signalene ble for sterke begynte jeg å bruke dem. Omega-3 innholdet i chia-frøene skal visstnok være formidabelt, så dette måtte jo bli bra.

Ett av mine fineste dessertminner fra jeg var liten var da moren min laget sago-pudding. Det var sago-gryn og melk, så fikk vi sukker og rød saus på. Jeg har liksom ikke fått meg til å lage det etter at jeg ble voksen. Kanskje fordi jeg tror at jeg vil være den eneste som liker det.

En grøt av chia-frø synes jeg ligner masse på sago-grøt, forskjellen er at alt i en chia-grøt er sunt. Daa kan det ikke bli særlig bedre enn det!

Nok til 4-5 porsjoner. Den kan spises 20 min etter den er blitt laget, den tåler også å stå i kjøleskapet i noen dager. Om den ikke blir spist opp før det da.

Ingredienser:

1 boks kokosmelk, 400 g, gjerne lav fettprosent om du ikke ønsker kokosfettet.

3 ss chia-frø

½ dl kokos

1 dl rosiner

1 ts kardemomme

2 ts kokossukker, eller 1 ss agavesirup, eller lignende – noe du liker

1 dl friske eller frosne blåbær

Fremgangsmåte:

Rør alt sammen utenom bærene. La stå i min 20 minutter. Hvis du har frosne blåbær, kan de røres inn 10-15 min før servering, slik at de tiner. Hvis blåbær er friske, kan de røres inn rett før.

Og ønsker du andre bær – så velger du selvsagt det.

Om dette står over natten, blir det hele mye tørrere, siden chiaen trekker til seg fuktighet. Derfor kan du tilpasse mengde chia i forhold til når det skal serveres. Om du vil servere om 10 minutter, ta 4 ss chia frø. Om du vil servere dagen etter, ta 2 ss chia frø.

Fantastisk godt!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*