Chia-pudding med kokos og blåbær
Det har tatt flere år før jeg kjøpte meg chia-frø. Deretter lå de i skapet i et par år. Først i år, da psoriasis-signalene ble for sterke begynte jeg å bruke dem. Omega-3 innholdet i chia-frøene skal visstnok være formidabelt, så dette måtte jo bli bra.
Ett av mine fineste dessertminner fra jeg var liten var da moren min laget sago-pudding. Det var sago-gryn og melk, så fikk vi sukker og rød saus på. Jeg har liksom ikke fått meg til å lage det etter at jeg ble voksen. Kanskje fordi jeg tror at jeg vil være den eneste som liker det.
En grøt av chia-frø synes jeg ligner masse på sago-grøt, forskjellen er at alt i en chia-grøt er sunt. Daa kan det ikke bli særlig bedre enn det!
Nok til 4-5 porsjoner. Den kan spises 20 min etter den er blitt laget, den tåler også å stå i kjøleskapet i noen dager. Om den ikke blir spist opp før det da.
Ingredienser:
1 boks kokosmelk, 400 g, gjerne lav fettprosent om du ikke ønsker kokosfettet.
3 ss chia-frø
½ dl kokos
1 dl rosiner
1 ts kardemomme
2 ts kokossukker, eller 1 ss agavesirup, eller lignende – noe du liker
1 dl friske eller frosne blåbær
Fremgangsmåte:
Rør alt sammen utenom bærene. La stå i min 20 minutter. Hvis du har frosne blåbær, kan de røres inn 10-15 min før servering, slik at de tiner. Hvis blåbær er friske, kan de røres inn rett før.
Og ønsker du andre bær – så velger du selvsagt det.
Om dette står over natten, blir det hele mye tørrere, siden chiaen trekker til seg fuktighet. Derfor kan du tilpasse mengde chia i forhold til når det skal serveres. Om du vil servere om 10 minutter, ta 4 ss chia frø. Om du vil servere dagen etter, ta 2 ss chia frø.
Fantastisk godt!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!