Salat m festost og bakte grønnsaker

Nok til 4:

Denne salaten er kjempegod.

Når en tar osten på de bakte grønnsakene som er varme, og ser osten smelter oppå grønnsakene, blir det bra.

 

Ingredienser:

 

Salat:

1 liten pose babyspinat

1 crispi salat

1 søtpotet

3 rødbeter

litt timian, fersk eller tørket

1/3 pk alfalfaspirer

1/3 agurk

1-2 avokadoer

Gresskarfrø

Festost, 1 bøtte, stor eller liten, etter eget ønske. Dette er en kjempegod økologisk ost fra Haugland meieri.

Lun salat med fest-ost

 

Dressing:

4 ss olivenolje

1 ss hvitvinseddik

1 fedd hvitløk

Salt

Pepper

1 Ts dijon sennep

 

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Skrell søtpotet og rødbeter, og del i kuber på 2*2 cm. Ta litt olje i en ildfast form, tilsett grønnsaker og litt timian, vend det i oljen, og bak grønnsakene i ca 20-30 min.

Imens vasker en babyspinat og salat, kutter grønnsaker og blander sammen dressing – som en deretter blander inn i salaten.

Legg salat på tallerken, agurk, spirer, avokado, bakte grønnsaker, ost, og gresskarfrø. Salt og pepper på toppen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*