Linsesuppe med brokkoli og fenikkel

Kan være et selvstendig måltid, og siden det er januar, kan det nevnes at den har utrolig få kalorier, og masse proteiner og grønnsaker.

I India spiser de linser hele tiden, med variasjoner vi ikke en gang hadde tenkt oss. Så om du har andre grønnsaker, andre krydder, kjør på. Anse dette som et forslag – det kommer flere oppskrifter, for nå er jeg inni linse-suppe-variasjons-utfordring.

Mennene på bildet laget lunch til oss 11-1200 deltakere i Pune – de laget maten utenfor den store idrettsarenaen vi hadde kurs. Det var minst 8 forskjellige currier/grønnsaker/brød til hver lunch, så å lage denne ene suppen, er jo enkelt. Men det er jo ofte det beste 🙂

 

Ingredienser:

1-2 ss ghee (eller nøytral olje)

1 løk

23 fedd hvitløk (valgfritt)

Krydder:

1ts Spisskummen,

1 ts koriander

1 klype/1/4 ts av hver: Sort pepper,sennepsfrø, bukkehornsfrø, chilipulver, asafoetida og gurkemeie.

 

Det krydder du ikke har dropper du uten problem og med GOD samvittighet. Dette er kun et forslag, du kan variere hvordan du vil selv.

200 g røde linser (red split-peas)

1 liten purre

1 fennikel

4 hakkede tomater eller en boks

1 brokkoli

Ca 1 l vann

Salt og pepper

Saften av 1/2 sitron

2-3 cm ingefær raspet

Koriander

 

Slik gjør du:

Stek løk og hvitløk i ghee/olje

Tilsett krydder-blanding, stek til du får en fin lukt, ikke la det brenne seg.

Tilsett linser og finhakkede grønnsaker, alt utenom brokkoli.

Kok opp. La koke ca 30 min. Evt kan du gi et kort oppkok, la koke i noen minutter, og så la det stå.

 

Da er suppen så og si ferdig, og du kan servere den neste dag/når du kommer hjem fra jobb/eller noe.

Linsene i seg selv trenger kun 15-20 min koketid, men suppen blir mye bedre når krydderne har fått jobbet seg mer inn.

 

Før det skal spises:

Varm opp suppen. Nå kan du velge om du vil blende den eller ikke.

Tilsett så brokkoli i små buketter.

 

Rett før servering:

Rasp ingefær og press sitron. Bland sammen.

Hakk koriander.

 

Tilsett ingefær og sitronsaft blandingen og koriander i suppen helt til slutt, og spis.

 

Kan lages som curry med å ha mindre væske, sammen med ris. Eller som en av flere retter.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*