De beste anbefalinger av bøker fra et yogaperspektiv

Hvorfor er skjønnlitterære bøker relevant her? Jo, fordi bøkene representerer yoga og Ayurveda i hver side. Bøkene utfordrer spørsmålet: Hva er normalt?

 

Det kan vel ikke bli bedre julegave?

 

I følge Ayurveda, så skjer alt som er i hele verden inni oss selv;  Balanse, uro, storm og stillhet.

 

Det betyr jo at alt er normalt!

 

Dette representerer alle disse bøkene, de strekker definitivt grensene av hva de fleste av oss nordmenn mener er normalt.

 

Les som en yogi:

 

Alle bøkene er helt fantastiske i forhold til menneskesinnet. Hvordan vi tenker, hvordan sidemannen tenker. Hvis du i tillegg ser hvordan du selv tenker når du leser– så observerer du ditt eget sinn. Dette er yoga!

 

Bunken med bøker fikk jeg låne av en god venninne og yogaelev, hun ga meg sine beste tips. Jeg syntes alle var helt fantastiske, og er helt imponert over utvalget hun lånte meg:

Nei og atter nei, Nina Lykke

Du er så lys, Tore Renberg (boken var ikke tilstede da bildet ble tatt)

Fugletribunalet, Agnes Ravatn

En moderne Familie, Helga Flatland

Svikne Dagar, Elena Ferrante

 

Favoritten er boken ”Nei og atter nei”, for den er så utrolig morsom, samtidig så sitter jeg med en følelse at dette kan skje alle. Den kombien er fantastisk, siden det er viktig å le av seg selv – hver dag.

 

Hvis det var en jeg likte minst (jeg likte alle!) så er det ”Svikne dagar”. Fordi jeg liker så godt de norske forfatterne, Elena Ferrante er italiensk. Vi nordmenn er liksom like kokko hele gjengen – og jeg liker det.

 

Etter at de fikk denne klikk-og hent funksjonaliteten på bokhandlerene så har ihvertfall jeg begynt å kjøpe mer bøker. Da vet du at boken er der når du kommer. Perfekt før jul!

 

Vil du lære mer om dette fra et Ayurveda-perspektiv?

Ayurveda sier at vi alle har alle kvaliteter i oss. I Ayurveda refererer de da til de tre Gunas; Rajas, Tamas, og Sattva. Se på bloggen, eller google i vei.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*