Yoga som hjelper for jogging og/eller sykling

Iyengar yoga er veldig bra å gjøre hvis en jogger eller sykler.

En ulempe med jogging og sykling er at bevegelsene er relativt gjentagende, sammenlignet med annen aktivitet og treningsform. Musklene lager sine vante mønster.

Det betyr mye belastning på noe, og lite belastning på annet. I tillegg, så er du hele tiden med hodet øverst, og beina nederst. Gravitasjonen er maks.

For å si det på en annen måte: Hvis du er en jogger, og er aktiv, og mer enn 10 år gammel, så er det en sannsynlighet for at du vil utvikle skader. Ikke like stor grad som syklist, men ja, da og. Det er ikke en regel, men for mange gjelder dette i mer eller mindre grad.

Hvordan få bort plager og skader fortest mulig?

For å unngå skader og plager, mener jeg at du må en komme ut av et vant bevegelsesmønster, og danne større bredde i mønsteret.

Du har gjerne gjort tiltak allerede, med å variere trening eller utstyr; sko, underlag, terreng osv.

Er ganske stiv på bakside lår selv når jeg er på lang tur 🙂

Det finnes mer potensiale:

Når en gjør Iyengar yoga, går en i dybden litt over alt. Da blir masse mønster ristet opp, og vi danner nye mønster.

Bevegelsene vi gjør når vi gjør Iyengar yoga vil være å finne frem svakere og gjerne korte muskler, og styrke og forlenge dem. Danne gode og flere samhandlinger med flere muskler. I Iyengar yoga trener vi opp bevegelsen og oppmerksomheten i hele kroppen.

Hvordan få det til?

Du trenger ikke være den lure, vi er den lure for deg.  Kom på Yoga 1, og du vil få strukket og styrket og lagt nye mønstre.

En av våre trofaste elever som går jevnlig hos oss, gjør det å være i stand til å delta i Triatlon og maraton. Vi bidrar så godt vi kan!

I stor grad kan Iyengar yoga brukes for at du skal kunne gjøre bedre det du allerede holder på med.

Eksempel på hva vi vil kalle myter om tøying:

Bakside lår

Ett eksempel er at en bør ikke bare tøye bakside lår. Eller tøye direkte på bakside lår (hamstrings). Bakside lår er stivt, kanskje, men det er også baken, nedre del av rygg, hofer, rygg, skuldre, legger osv. Derfor – med litt helhetlig tenking, og å være litt lur, så tar du heller litt av alt, enn bare bakside lår, som er slitne nok som de er. Du vil finne så mange muskler og deler du ikke ante du hadde. Helt topp!

Rykking

Et annet eksempel er at du bør ikke rykke frem og tilbake når du tøyer. Da er det stor sannsynlighet for at du tøyer på de vanlige slitedelene dine. Er en lur, står en stille, og oppdager at det slett ikke er stille på innsiden! Så kan vi begynne å bevege mer på innsiden, og bevegelsene blir plutselig mye større og bedre. Det er et helt univers der ute (eller rettere sagt der inne).

Velkommen til oss!

Vi har sommertilbud, nybegynnertilbud, enkelttimer, klippekort, så-mye-du-vil-avtaler osv osv, så du finner nok noe som passer for deg!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*