Kikertsalat med kantarell
5-6 dl kikerter, gjerne nykokt.
1-2 ss usaltet smør eller ghee
1 fedd hvitløk
2 pk kantareller – eller ta så mye du vil!
3 ss hakket bladpersille
Salt og pepper
Rømme, gjerne rørosrømme
Om du vanner ut kikerter i 12 timer og koker dem (i ca en time), la kikertene koke med 2 laurbærblad. Sil av vannet og Ta laurbærbladene ut når kikertene er ferdig kokte.
Stek kantareller i smøret/ghee, tilsett hvitløk og persille. Tilsett kikerter. La alt bli samme temperatur.
Server gjerne med rømme.
Kan serveres med det aller meste, som en hovedrett eller en (av flere) sideretter, inkludert kjøtt eller fisk. Når en spiser kikerter trenger en ikke så mye animalske proteiner.
Her med grønnkålchips og hjemmelaget knekkebrød.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!