Wok med egg og nudler
Alternativ til sånne stekte nudler du kan få på thai-restauranter. Men her er grønnsakene friskere og i større andel. Om det er sunt eller ikke går nok mest ut på å utøve måtehold med bruk av tamari/soyasaus.
Kjemperaskt å lage, og veldig godt.
Ingredienser:
Kokosolje, eller annen olje
1 løk
2 fedd hvitløk
¼ purre
1 gulrot
½-1 brokkoli
½ grønn paprika
½ rød paprika
Thai-krydderblanding om ønskelig
4 egg
400 gram risnudler
Tamarisaus (det sunne alternativet til Soyasaus) eller Soyasaus til slutt – smak deg frem
Fremgangsmåte:
Kok opp vann for å koke risnudler etter anvisning på pakken.
Stek løk i kokosolje, tilsett så hakket hvitløk, og evt thai krydderblanding (ikke nødvendig). Tilsett grønnsaker. Stek til det er mørt. Tilsett ingefær og Tamarisaus.
Lag eggerøre av de fire eggene i en panne ved siden av.
Tilsett egg og nudler og bland sammen
Nam, så deilig! 🙂