Bertrand – en luring eller en fining?

bertrand-fra-tv3

Bilde fra tv3.no

Jeg har hørt om Bertrands metoder, og sett det megamacho bokomslaget «Helvetesuka».

Derfor var jeg ganske interessert da han skulle ha egen serie på TV3. Hvorfor det?

Jo, fordi coaching er noe jeg gjør også som yogalærer. Uten å dra frem navn og tittel på elever. Og aller mest fordi Glenn Ceresoli, «vår» yogalærer fra Australia, har vært yogalærer for veldig mange store idrettsfolk i Australia. OL utøvere i roing, thriatlon, tennis, og en rekke Australske fotballspillere for å nevne noen. Da har måten han har undervist på, fungert som mental trening for utøverne. I tillegg til den fysiske og mentale virkning Iyengar yoga har i seg selv.

 

Første episode av «Bertrands metode»bruker Bertrand en så enkel ting som å la mannen trene hardt. Enkelt og effektivt. Fordi dette starter kjemiske reaksjoner i et menneske som gir mennesket gnist, livslyst, pågangsmot og glede.

I Iyengar yoga vet vi enda mer om dette. Hvilke deler av ryggsøylen vi kan stimulere og få sirkulasjon i, for å få enda større effekt av gnist, livslyst, pågangsmot og glede.

 

Jeg hadde litt fordommer om Bertrand på forhånd:

  • Bokomslaget «helvetesuka» var i overkant macho for meg
  • Litt uheldig presseomtale om feil uniform i bryllupet sitt (jeg er selv gift med en tidligere marinemann og har forstått at en kødder ikke med å bruke feil uniform)
  • Stor fokus i programmet at han kjører en mega-macho bil.

Men da det var satt til side, så jeg en mann som fikk mye til. Han bruker mange bra virkemidler, er tillitsvekkende, glad, jovial og får folk til å høre på han.

Så jeg koser meg når jeg ser på det, og synes at jeg har en god del å lære av hans program (eller metode som han sier selv). Fordi det er samme jeg jobber med, bare en annen innpakning.

Vi har masse å lære av forskjellige innpakninger. Hvert enkelt individ er forskjellig, så jeg gleder meg over å se hvor flink han er å tilpasse seg hver enkelt «deltager».

På samme måte som vi ønsker å gå på forskjellige restauranter fordi vi har forskjellig smak (og forskjellige ønsker på forskjellige dager), er det også supert at mental trening kommer i forskjellige former.

Selv foretrekker jeg Iyengar yoga. Det ligger så mye mer bak med filosofien, enn det en mental trener kan fremskaffe.

Blant annet jobber det ut fra en stor tanke:

Hele utgangspunktet for vår eksistens her på jorden er at vi har en eller flere oppgaver å gjøre. Og at vi forhåpentligvis skal bidra mer enn hva vi tar imot.

Men det betyr at vi må bli disiplinerte og begynne en plass!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*