Vietnamesiske ferske vårruller

…eller asiatisk fredagstaco. vårrull-2

 

Første gang vi smakte dette, var på en restaurant i Saigon. Da fikk vi servert dette med svinekjøtt, ikke tofublanding. Kelneren hadde bomullshansker og laget vårrullene med spisepinner, med en hånd på ryggen. Veldig kult. Noe å trene på.

Dette er nok noe av det beste jeg vet.

PS det er stor forskjell på tofu, så hvis du er litt kresen, er det viktig at du finner en type du liker. Vi synes at den stekte tofuen på Norvina er den beste vi kan få. Tofuen på Ullandhaugs økologiske er en god andreplass, men helt forskjellig.

 

Tofublanding:

Kokosolje, eller annen olje

1 løk

2 fedd hvitløk

1 stang sitrongress

1 liten grønn paprika

1 raspet gulrot

1 stykke tofu

3 cm ingefær, raspet

Evt. en liten del av hodekål, kuttet i tynne strimler

Tamarisaus (det sunne alternativet til Soyasaus) eller Soyasaus til slutt – smak deg frem

 

Fremgangsmåte:

Stek løk i kokosolje, tilsett så hakket hvitløk. Tilsett finhakket sitrongress, gulrot, paprika, tofu og evt kål. Stek til det er mørt. Tilsett ingefær og Tamarisaus.

 

Vermicelli: vårrull-1

Tynne glassnudler.

Fremgangsmåte:

Kan legges i en gryte, hell kokende vann over, og la stå med lokk på i ca 10 min. Sil og skyll i kaldt vann, slik at de ikke klistrer seg sammen.

 

Friske grønnsaker:

½ boks/pose friske bønnespirer

1 agurk

Masse frisk koriander

 

Fremgangsmåte:

Skjær agurk i små terninger, og koriander grovhakkes

 

Hoi-sin saus:

1/3 glass Hoi-sin saus

Ca ½ dl vann

½ dl (usaltede) peanøtter

 

Fremgangsmåte:

Varm opp saus og vann. Tilsett peanøtter rett før servering.

 

Så skal alt settes sammen:

 

Vårruller:

Rispapir legges på bordet i en stabel. Ha en skål med vann, eks en paiform. Rispapirene som er stive, dyppes i vann, og legges på tallerken. Legg på fyll. Gjerne det varme underst, vermicelli, og det friske øverst. Pakk sammen. En kan enten legge Hoi-sin sausen på vårrullen, eller ha den i en skål ved siden av, som man dypper vårrullen i.

vårrull-3

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*