Bakt rødbetsuppe
For mange er det vanskelig å finne retter med rødbeter som er gode. Jeg har ihvertfall lett lenge, og har etterhvert klart å komme frem til noe jeg liker.
Når vi baker rødbeter, epler og løk, blir smaken på suppen ganske anderledes, og mye bedre enn om de ikke var bakt – synes jeg.
Supper kan kanskje bli litt kjedelige, men da gjelder det å ha noe topping som en liker.
3 rødbeter
12 sjalottløk, eller 3 løk
2 røde løk
1 fedd hvitløk
3 epler
1-2 ts timian eller en bunt friske timian
Grønnsaksbujlong
Tilbehør:
Ristede og saltede gresskarkjerner
Rømme/Creme Fraiche
Ristede valnøtter
Puy-linser eller andre små linser
Suppe:
Bak grønnsakene i ovn i ca en time på 180 grader. Dette kan gjerne gjøres dagen før.
Stek bakt løk og rødbeter i ghee, tilsett hakket hvitløk og timian. Tilsett ca 0,7-1 liter vann og kjøttet til de bakte eplene. La koke i ti min.
Ristede gresskarkjerner:
Varm opp en stekepanne, legg på gresskarkjerner. Rør hele tiden til de begynner å «poppe». Ta av, og tilsett noe salt på dem.
Samme fremgangsmåte om du også ønsker ristede valnøtter.
Puy-linser (eller andre linser):
Små linser tilsettes vann, ca 2 ganger mer vann enn linser. Kok i ca 15-20 min, avhengig av hva type linse du har valgt. Ta av vannet, tilsett en god olivenolje og salt.
Alternativet med den fine fargen:
Bland creme fraiche eller rømme i suppen. Kjempegodt!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!